Lucrăm de acasă! Cum se vede anul 2020 prin ochii unei persoane de vânzări! Marius Neagu, Key Account Manager

Chiar dacă această perioadă este aproape de final, rămân provocările pe care trebuie să le depășim. Colegul nostru, Marius Neagu, Key Account Manager, ne povestește despre acestea.

Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, vrem mai mult, căutăm mai mult, ne dorim mai mult….

Din când în când, iată că Dumnezeu ne trimite un semn, o atenționare să revenim la lucrurile simple, la bucuriile pure și iubirea nemărginită față de semenii noștri.

Ca proaspăt venit în familia APT, această “îndepărtare” de către noii mei colegi  este una dificilă și deși avem la dispoziție canalele media (telefoane, email-uri, call-uri) nimic nu poate înlocui interacțiunea fizică, acel “ human touch” care ne definește ca specie.

Deși ne doream câteodată să lucrăm de acasă, ne dăm seama că acest “tumult urban” era parte din noi, era un drog continuu necesar care ne definea în rutina de zi cu zi. Dar iată că lucrurile s-au schimbat și a trebuit să ne readaptam, atât din punct de vedere professional cât și familial.

Pentru o persoana din vânzări acel “human touch” mai sus menționat este definitoriu în cele mai multe cazuri privind vânzarea serviciilor, mai ales a celor de HR. Te înarmezi cu răbdare, pui mâna pe telefon și începi să dezvolți și să folosești toate cunoștințele pe care le ai, toate trick-urile, dar… primești un mesaj sec, citez: “ din cauza situației actuale suntem nevoiți să stopăm procesele de recrutare externe” sau “ compania este în reorganizare și momentan ne descurcăm cum  putem intern. Vă vom contacta după această perioadă”. Pentru un om de vânzări aceste mesaje sunt foarte dureroase. Dar ce poți face? Mulțumești clientului pentru răspuns și îl asiguri de tot sprijinul tău în cazul în care are nevoie de suportul tău și de serviciile companiei pe care o reprezinți.

Din punct de vedere familial, fiecare zi este o nouă provocare. Sunt fericitul tătic al unei superbe fetițe de 1 an și 10 luni. Andreea (pentru că așa o cheamă), îmi aduce zâmbetul în fiecare clipă și îmi dă putere să trec mai ușor peste această perioadă mai puțin plăcută. Mulțumesc pe această cale colegilor cât și clienților, pentru înțelegere, dacă din când în când pe fundal la telefon se mai aude un: Tatiiii!!!!!

Să sperăm că vom trece sănătoși peste această perioadă și că vom reveni la noul normal, pentru că eu așa îl văd, cel puțin pentru moment. 

Este important să apreciem cât mai mult clipele petrecute cu cei dragi, să încercăm să fim pozitivi în tot ceea ce facem și să trecem cu bine peste această perioadă.Luc